Geslaagde lesavond voor ouders

1 november 2017

Na een schooldag komen onze leerlingen ongetwijfeld thuis met verhalen. Over de lessen, toetsen, huiswerk en docenten. Dinsdagavond konden ouders zelf ervaren hoe het is om les te krijgen op het RvEC. Zo’n 130 ouders namen plaats in de schoolbanken van locatie Bentinckspark.

“Het is lang geleden dat ik voor het laatst naar school ging”, hoorden we veel ouders zeggen gisteravond. Verwachtingsvol waren ze naar het RvEC gekomen om een idee te krijgen hoe de schooldag van hun kind eruitziet.

Taal, muziek, economie en meer
Het lesrooster van de ouders bestond uit twee rondes. In de lessen van een halfuur zetten de docenten hen flink aan het werk. In de les GMF werd de klas geprikkeld om vraagtekens te zetten bij allerlei maatschappelijke zaken. Een les Nederlands bestond uit het schrijven van een spannend verhaal. Andere ouders gingen aan de slag met rekenvaardigheid, leerden over ondernemingsfinanciering of ontdekten welke chemische processen er schuil gaan achter dagelijkse huishoudelijke bezigheden. Een leuke en leerzame avond, aldus de ouders.