Groots beroepenfeest voor vmbo-leerlingen

15 maart 2018

Eindelijk is het donderdag 15 maart, de dag van het Beroepenfeest. Vmbo-leerlingen maakten vanmiddag kennis met 240 beroepsbeoefenaren. Ze gingen met elkaar in gesprek over een beroep, wisselden visitekaartjes uit en maakten afspraken voor de Doe Dag over twee weken. Een groot spektakel!

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’ Hoogeveen On Stage biedt vmbo-leerlingen de kans om uitgebreid kennis te maken met verschillende beroepen en een dagdeel mee te lopen in een bedrijf naar keuze. Dat is waardevol, want op jonge leeftijd is het best lastig om een goede opleiding of branche te kiezen. Het RvEC hecht veel waarde aan een goede loopbaanoriëntatie. Daarom worden vmbo-leerlingen intensief begeleid bij het maken van hun beroepskeuze. In de klas is in aanloop naar het Beroepenfeest en de Doe Dag al veel aandacht geschonken aan loopbaanoriëntatie.

Vmbo in de schijnwerpers
Het hoogtepunt van Hoogeveen On Stage is het Beroepenfeest. In theater De Tamboer werden vanmiddag bijna 800 vmbo-leerlingen van het RvEC en RSG Wolfsbos onder luid applaus onthaald door 240 beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen uit de regio. In herkenbare beroepskleding of met toepasselijke attributen gaven de professionals een inkijkje in hun werk. Het beroep stond centraal: wat houdt het vak in en hoe ziet een werkdag eruit? Was er een ‘match’ tussen een leerling en een professional, dan maakten zij een afspraak voor de Doe Dag op 29 maart. Dan bezoeken alle vmbo-leerlingen beroepsbeoefenaren op hun werkplek. Daar krijgen ze een kijkje in de keuken en kunnen ze het beroep zelf ervaren. Het doel is dat dit leidt tot een geslaagde keuze voor studie en werk, een stage, een werkplek of andere mooie kansen.