Grote belangstelling open huis RvEC

27 oktober 2014

De nieuwe locatie Bentinckspark van het Roelof van Echten College stond zaterdag 25 oktober flink in de belangstelling. Het RvEC hield open huis en ruim 3000 bezoekers wilden de nieuwe school nu ‘eindelijk wel eens van binnen zien’.

Oud-leerlingen, buurtbewoners, medewerkers van collega-scholen, opa’s en oma’s die willen weten waar hun kleinkinderen naar school gaan, leerlingen die het gebouw laten zien aan vrienden en familie of mensen die geïnteresseerd zijn in de techniek in het gebouw. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om de nieuwe school in het Bentinckspark te willen zien. “Ik fiets hier iedere dag langs naar mijn werk”, zegt een van de bezoekers. “Je hebt het gebouw vanaf het begin zien groeien, dan word je toch nieuwsgierig naar de binnenkant. Maar het is prachtig, het is van binnen nog mooier dan de buitenkant doet vermoeden. Het overtreft mijn verwachtingen.”

Open voor de omgeving
Albert Weishaupt, algemeen directeur/bestuurder van de school, is blij met de grote belangstelling. “Het is goed om te zien dat onze nieuwe school leeft in Hoogeveen. De afgelopen weken hoorden we regelmatig dat mensen uit de omgeving nieuwsgierig waren naar het gebouw. Dat is precies waarom we vandaag de deuren hebben open gezet. Het is dan goed te zien dat zoveel mensen ook gebruik maken van die mogelijkheid. Het resultaat was een gezellige dag waarop we vol trots onze nieuwe school hebben laten zien aan Hoogeveen. Daar kunnen we met een goed gevoel op terugkijken.”