Herbeleef MEP Nederland

14 oktober 2019

De laatste week van september stond in het teken van Model European Parliament (MEP) Nederland. Drie RvEC-leerlingen mochten onze provincie – samen met andere Drentenaren – vertegenwoordigen in Den Haag. Twee van hen in de rol als debater, de derde als journaliste. Joyce haar artikelen en die van collega-journalisten lees je terug in de online krant MEPPERS.

Tijdens MEP Nederland vertegenwoordigde elke provincie een bepaalde EU-staat. Drenthe vertegenwoordigde Bulgarije.

In actie in Den Haag
Tien commissies vergaderden drie dagen lang over een resolutie. Op woensdag kwamen alle commissies samen in de Eerste Kamer in Den Haag voor de officiële opening van het MEP. Donderdag en vrijdag was het tijd voor de plenaire zittingen, waarin alle resoluties werden behandeld. Als laatste punt op de agenda werd vrijdag bekend gemaakt wie doorgaan naar een internationale MEP-conferentie. Maar liefst drie Drentse delegatieleden zijn door, waaronder onze 5vwo-leerling Joyce de Jonge. Knappe prestatie, Joyce!

Herbeleef MEP
In een journalistenteam schreef Joyce artikelen over het MEP Nederland, te lezen op mepsocial.nl. In de online krant MEPPERS kun je het MEP nog beter herbeleven, dankzij interessante artikelen over de opening en algemene vergadering, leuke rubrieken en interviews met echte parlementariërs en speechschrijvers.