Herfst op Johannes Calvijnschool

27 oktober 2015

Het is volop herfst op de Johannes Calvijnschool in Hoogeveen. Groep 4 en 5 hebben meegedaan aan een workshop herfststukjes maken door leerlingen en studenten van het Roelof van Echten College en Terra Emmen.

Kalebassen, noten, zaden kleurige herfstbladeren, bessen, kastanjes en herfstbloemen. Het is allemaal aanwezig tijdens deze bijzondere workshop voor de kinderen van de Johannes Calvijnschool. De opdracht voor deze middag is om een kalebas uit te hollen en er een mooi herfststuk van te maken. De basisscholieren worden daarbij begeleid door een leerling van het Roelof van Echten College. Annika van der Zwaag, mbo-student Bloem & Design van Terra Emmen, kijkt tevreden toe hoe de kinderen aan het knutselen zijn. “Mijn taak was om met een aantal medestudenten een leuke activiteit te ontwikkelen die de leerlingen van het vmbo mochten uitvoeren. Volgens mij is het een groot succes. Ik zie veel gezelligheid en een hoop verrassende resultaten.”

Onderwijs is een feest
Ook docent Francie Sprakel is tevreden. “Het is een bijzonder onderwijsproject waarin het basisonderwijs, vmbo en mbo met elkaar samenwerken. Het project begon met de vraag ‘hoe ga je samen om met zorg voor elkaar en hoe kun je elkaar daarin versterken?’ De leerlingen en studenten kwamen uiteindelijk met deze activiteit en dat levert voor alle deelnemers een unieke leersituatie op. De studenten van Terra leren om leiding te geven aan een project, onze leerlingen ervaren hoe het is om jonge kinderen te begeleiden en de creativiteit van basisscholieren wordt geprikkeld via een uitdagende praktijkopdracht. Het is geweldig om het enthousiasme te zien bij de leerlingen en studenten. Op deze manier is onderwijs echt een feest.”