Iedereen mag er zijn op het RvEC

13 november 2017

Het Roelof van Echten College wil een school zijn waar elk kind zich veilig, gewaardeerd en geaccepteerd voelt. Daarom deden leerlingen en docenten van locatie Eduwiek vorige week mee aan de Week van Respect. Daarin bouwden ze letterlijk aan een veilige, fijne school voor iedereen. Op een levensgrote muur van respect lieten leerlingen en docenten inspirerende boodschappen achter voor elkaar.

‘Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden’ is te lezen op een van de bouwstenen. Andere leerlingen moedigden aan om netjes met elkaar en elkaars spullen om te gaan, niet te schelden of te pesten en om oprecht naar elkaar te luisteren.

Week van Respect
In de Week van Respect worden jongeren in het hele land gestimuleerd om samen bij te dragen aan een samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als seksualiteit, radicalisering en pesten altijd besproken kunnen worden. Ook op het Roelof van Echten College is hier in de lessen veel aandacht aan besteed. Voor de medewerkers van alle Eduwiek-partners was er op donderdag een studiemiddag waarin uitgebreid werd gesproken over veiligheid op school.

Respect voor verschillen
Het Roelof van Echten College streeft ernaar iedere leerling te begeleiden naar een passende plek in de maatschappij. Daarom leren jongeren niet alleen lesstof, maar is er ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Bij vakken als godsdienst en maatschappijleer wordt leerlingen geleerd om kritisch te zijn, maar altijd met respect voor anderen en elkaars verschillen. Want juist die verschillen maken ons rijker, zo is de overtuiging. Voor elk talent is een passende plek; iedereen mag er zijn op het Roelof van Echten College.