Internationaal project over online games afgerond

4 mei 2018

Op onze school willen we het onderwijs zo goed mogelijk laten aansluiten op de belevingswereld van leerlingen. Dat kan bijvoorbeeld door game based learning, want: spelen is leren. In het internationale uitwisselingsproject Level Complete onderzoekt het RvEC samen met scholen uit Italiƫ en Polen de kansen voor leren via (digitale) games. Komende week wordt het project afgesloten op Siciliƫ.

De Hoogeveensche Courant sprak met enkele betrokken docenten, een aantal dagen voordat ze in het vliegtuig naar Sicilië stappen. Het is de laatste keer dat docenten van de verschillende scholen samenkomen. “In Italië zetten we de puntjes op de i voor het ultieme online spel”, vertelt docent Dirk Neef. “Daarna gaan de plannen naar een spelontwikkelaar en dan hopen dat er een mooi resultaat uitkomt.” Het streven is dat de game voor iedereen in Europa te spelen is. Projectleider Hilbrand Bodewits: “Natuurlijk is het meer dan een spelletje; de leerling heeft een duidelijke opdracht in het spel. Via zo’n spel ontwikkelen leerlingen vaardigheden die ze in het echte leven nodig hebben. Het maakt onze lessen aantrekkelijker en effectiever.”

Level Complete
In 2015 is het driejarige uitwisselingsproject Level Complete gestart. Voor het project hebben de scholen subsidie ontvangen van Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het doel is om onderwijs, training en jongerenwerk in heel Europa te moderniseren, zodat mensen gestimuleerd worden een leven lang te leren.

Meer weten? Lees het artikel in de Hoogeveensche Courant of kijk op www.levelcomplete.eu.