Jonge ondernemers houden aandeelhoudersvergadering

7 maart 2014

Dinsdagavond 4 maart hebben leerlingen van locatie Park Dwingeland, die het programma Jong Ondernemen volgen, een aandeelhoudersvergadering gehouden. Ze informeerden de aandeelhouders over het reilen en zeilen van hun onderneming. Zo’n vijftig aandeelhouders kwamen op de happening af.

Park Dwingeland kent dit jaar drie leerbedrijven: de Dutchjunior Groep, Young Sellers en Bikelight. De 'investeerders', die het aangedurfd hebben een aandeel van een bedrijf te kopen, kregen informatie over de gang van zaken van de onderneming. De leerlingen vertelden ze alles over hun keuze voor de bedrijfsnaam, de taakverdeling binnen het bedrijf, de marktanalyse en niet onbelangrijk: het financieel plan en de winstverwachtingen. Daarnaast kregen de aandeelhouders inzage in het ondernemingsplan.

Jong ondernemen
Jong Ondernemen is een module die valt onder de Schakelpropedeuse. Leerlingen starten gedurende een aantal maanden hun eigen leerbedrijf. Voor het volgen van dit onderdeel krijgen ze een landelijk certificaat van de Stichting Jong Ondernemen. Daarmee stroomt een leerling door naar de versnelde mbo-opleiding Business2Hbo op het Alfa-college. Met het afronden van de module ontvangen scholieren bovendien alvast drie studiepunten voor de Business School van het ROC.