Jonge ondernemers in de prijzen op regionale marktdagen

18 april 2016

Leerlingen uit klas 4 van locatie Julianastraat zijn tijdens de regionale marktdagen in de prijzen gevallen. Het bedrijf ‘Smulsnoep’ van William Thalen, Daan Vos, Tim de Jager en Niek Offerein werd uitgeroepen tot beste junior bedrijf. Ze zijn beoordeeld als junior bedrijf, maar de jury heeft aangegeven dat ze ook van de senior (MBO/HBO) bedrijven zouden hebben gewonnen. In totaal deden er 22 bedrijven mee!

Jong ondernemen heeft zaterdag de regionale marktdagen georganiseerd in Emmen en hier bieden ze de leer- bedrijven een kans om hun bedrijf in het echt te presenteren. Er is een jury die let op de bedrijfsvoering, presentatie, pitch (verhaal) en eventueel omzet. Normaal maken innovatieve bedrijven een goede kans, maar door de inzet en omzet van William, Niek en Daan hebben ze dik gewonnen en uiteraard ook dik verdiend!

Jong Ondernemen
Jong ondernemen is een project waarbij leeringen hun eigen bedrijf opzetten en één schooljaar lang runnen. Ze verdelen functies, doen onderzoek, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en zorgen voor een financieel overzicht. Leerlingen ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Op deze manier worden leerlingen voorbereid op het competentiegericht onderwijs, zoals dat ook in het MBO wordt gegeven. Leerlingen van het RvEC kunnen via Jong Ondernemen zelfs een versnelde route naar het HBO volgen.