Julianastraat maakt rondje op de scooter

9 september 2015

Een rondje op een scooter rijden, dat is toch makkelijk? Leerlingen van locatie Julianastraat mochten dat vandaag laten zien in het kader van het project Scooter Elite van Team Alert. In de aula stond de hele dag een simulator, waar leerlingen hun rijvaardigheden konden bewijzen.

Het doel van het project is om jongeren bewust te maken van hun kwetsbare positie in het verkeer als gevolg van risicovol rijgedrag op een scooter. In de simulator moeten de scholieren hun rijvaardigheid bewijzen. Een veiligheidsscore laat zien waar ze goed en slecht op scoren. Aan de hand van de uitslag gaan voorlichtingsmedewerkers van Team Alert met de leerlingen in gesprek over hun rijgedrag.

Pizzabezorger
Het verhaal van de scootersimulator is gebaseerd op een pizzabezorger. Het is de bedoeling dat de jongeren die deelnemen zo snel mogelijk pizza’s bezorgen zonder ongewenst en onveilig gedrag te laten zien. Er zijn oefeningen aan de simulator toegevoegd die zorgen voor gevaarherkenning waardoor de deelnemers gedwongen worden om te anticiperen op andere weggebruikers. Om het competitie-element te vergroten, worden de beste scores genoteerd op een scorebord. Degene met de hoogste score kon natuurlijk rekenen op een leuke prijs.