KARgo! open tijdens OBD, leerlingen bezoeken Rabobank

4 november 2016

Een wedstrijd banden wisselen, een tractorritje maken, een alcoholsimulator en rijden op de heftruck. Het bruist van de activiteiten bij KARgo! tijdens de Open Bedrijvendag (OBD) van 5 november aanstaande. Ons opleidingscentrum voor voertuigentechniek, transport & logistiek, is die dag geopend voor publiek. In aanloop naar de OBD brachten onze vmbo-scholieren alvast een bezoek aan de Rabobank.

Tijdens de OBD openen tientallen bedrijven hun deuren voor het publieken. Een ideale gelegenheid voor onze vmbo-scholieren om een kijkje achter de schermen te nemen bij een bedrijf van hun interesse. Jaarlijks bezoeken brengen vele leerlingen een bezoek aan de OBD. Het helpt ze bij de keuze voor een vervolgopleiding of studierichting.

Excursie Rabobank
Dit jaar is het thema van de OBD ‘Dienstverlening’. Om leerlingen extra te stimuleren een bedrijf te bezoeken, bracht klas 2C5 van locatie Julianastraat een bezoek aan de Rabobank. Door de medewerkster communicatie werd uitgelegd welke beroepen en afdelingen er zijn bij een bank. “Jongeren van 14 of 15  jaar hebben vaak geen beeld bij de verschillende beroepen/afdelingen van bedrijven en instellingen”, vertelt decaan Klaas Kroezen. “Het is daarom belangrijk dat ze ook ter plekke een kijkje achter de schermen.” De bedrijfsexcursie werd afgesloten met een rondleiding door het gebouw aan de Donau waar ze de medewerkers vragen mochten stellen.