Knallend beroepenfeest van Hoogeveen on Stage

6 maart 2019

Zo’n 630 vmbo- en mavoleerlingen van het RvEC en RSG Wolfsbos maakten gistermiddag kennis met ongeveer 220 beroepsbeoefenaren. Ze spraken enthousiast over beroepen, wisselden visitekaartjes uit en maakten afspraken voor een bedrijfsbezoek. De tweede editie van het Beroepenfeest van Hoogeveen On Stage was een groot succes!

Op jonge leeftijd is het best lastig om een profiel, opleiding of branche te kiezen. Daarom schenken we op het RvEC veel aandacht aan een goede loopbaanoriëntatie. Leerlingen worden intensief begeleid bij het maken van studie- en beroepskeuzes. Hoogeveen On Stage geeft leerlingen de kans om kennis te maken met verschillende beroepen en een dagdeel praktijkervaring op te doen bij een bedrijf. Het streven is dat dit leidt tot geslaagde keuzes voor studie en werk, een stage- of werkplek of andere mooie toekomstkansen.

Warm welkom
Het Beroepenfeest begon met een spectaculaire full body burn van stuntman JP de Kam. Hij zette zichzelf in vuur en vlam en zorgde daarmee letterlijk voor een warm welkom. Daarna gingen de deuren van theater De Tamboer open en liepen de leerlingen over de rode loper naar de grote zaal. Ze werden onder luid applaus onthaald door de professionals, die een erehaag vormden. Tijdens het Beroepenfeest stond Hoogeveen letterlijk ‘on stage’, want de leerlingen en beroepsbeoefenaren stonden op het podium van de theaterzaal. De professionals stonden te popelen om hun enthousiasme over hun vak te delen. Dat was heel divers: van politieagenten en monteurs tot verpleegsters en winkeliers. In herkenbare beroepskleding of met toepasselijke attributen lieten de vakmensen iets van hun beroep zien.

Op naar de Doe Dag
In aanloop naar het Beroepenfeest hebben leerlingen in de klas een top vijf van beroepen gemaakt. Gisteren gingen ze in gesprek met mensen die dit beroep al beoefenen. Een soort speeddate dus. Dat deden de leerlingen fantastisch. Ze waren heel goed voorbereid, stelden zich netjes voor en wisten precies wat ze de vakmannen en –vrouwen wilden vragen. Was er een ‘match’ tussen een leerling en een professional, dan maakten ze een afspraak voor de Doe Dag op 14 maart. Tijdens deze dag doen de leerlingen praktijkervaring op bij een bedrijf. Daar krijgen ze een kijkje op de werkplek en kunnen ze het beroep ervaren. Ongetwijfeld wordt dit net zo’n leuke dag als gisteren!