Koningsspelen op Juliana van Stolbergschool

25 april 2014

Muziek uit de speakers, het schoolplein is versierd, alle kinderen zijn oranje gekleed en het zonnetje breekt door. Op de Juliana van Stolbergschool zijn deze vrijdag 25 april alle ingrediƫnten aanwezig voor de Koningsspelen. Op het programma staat een leuke sport- en spelochtend onder begeleiding van leerlingen van het Roelof van Echten College.

De dag start zoals het hoort, met een gezond ontbijt. Met de broodjes vers achter de kiezen, staat voor de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 een leuke spelletjesochtend op het programma. Ze worden daarbij geholpen door een aantal leerlingen van het RvEC die in het kader van hun maatschappelijke stage assistentie verlenen.

Bewegen, sport en maatschappij
De leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 verplaatsen zich naar de sportvelden in het Bentinckspark voor een sportcarrousel. Hun collega-scholieren van het Roelof van Echten met het vak Bewegen, Sport & Maatschappij (BSM) hebben speciaal voor de Koningsspelen een sportcarrousel georganiseerd. Onder meer flagvoetbal, softbal, speerwerpen en frisbeeën staan op het programma.

Docent Marco Hartman: “Zo maken de basisscholieren op een leuke manier kennis met diverse sporten die ze straks ook op het voortgezet onderwijs krijgen. Onze leerlingen moeten voor het vak BSM leren om sportactiviteiten te organiseren. Zo snijdt het mes mooi aan twee kanten.”