LAC organiseert paaseitjesactie met blije boodschap

26 maart 2021

Op Valentijnsdag ging de jaarlijkse rozenactie niet door en daarom bedachten leerlingen Joyce Timmermans (4vwo), Loïsa van der Veere (6vwo) en Sly Vieira (2havo) een alternatief: een paaseitjesactie. De leerlingen én leraren kunnen een zakje paaseitjes met een boodschap naar elkaar sturen. Daar wordt flink gebruik van gemaakt.

De actie wordt georganiseerd door de Leerlingen Activiteiten Commissie (LAC) van locatie Bentinckspark. Dit is een groep leerlingen die het leuk vindt om naast school nog dingen te organiseren, zoals het brugklasfeest en andere activiteiten zoals Showtime, Zip your Lip en de actie met de valentijnsrozen.

Persoonlijk cadeautje
Het is mogelijk om aan het zakje met eitjes een persoonlijk berichtje te hangen. "We komen van alles tegen. Superleuk! Deze actie is niet alleen voor de leerlingen, het is voor de hele school. Leraren sturen onderling ook zakjes naar elkaar en veel ouders bestellen nu ook een zakje paaseitjes voor hun kind. We hebben een mail gemaakt voor deze actie die we naar leerlingen, docenten en ouders hebben gestuurd. Zo kunnen nog meer mensen elkaar leuke berichten sturen met een zakje chocolade-eitjes”, vertelt Loïsa.

Eitjes rondbrengen met leuke berichtjes

Voorgaande jaren werden op school Valentijnsrozen verkocht. ,,Veel leerlingen gingen onderling rozen voor elkaar kopen voor de grap of soms als ze iemand leuk vonden. Dit jaar lukt dat niet door het virus en moesten we het uitstellen, alleen de examenklassen waren op school en dat vonden we te weinig om de actie goed te laten verlopen. Nu, rond Pasen, was het perfect om chocolade-eitjes te gaan verkopen en die rond te brengen met leuke berichtjes”, vertelt Sly. Morgen is de laatste dag om paaseitjes te bestellen. "Wij gaan daarna inpakken, zodat we de zakjes vanaf 29 maart kunnen rondbrengen.” De leerlingen zijn blij dat ze deze actie hebben bedacht. "Wat ik leuk vind, is dat leerlingen, docenten en ouders elkaar leuke berichtjes kunnen sturen met een zakje paaseitjes. Vaak gebeurt dit anoniem en dat geeft een ongelofelijk leuke sfeer op school die week. Naast dat het al geweldig is om dit voor te bereiden en al die berichten stiekem te lezen. En wat de opbrengst betreft. Dat gaat allemaal naar de LAC, zodat we nog vaker leuke feesten kunnen organiseren. Dat is wel wat we heel graag weer willen als corona voorbij is”, aldus Joyce.

Aanmeldingen stromen binnen
"Begin deze week hadden we al meer dan 125 bestellingen en de afgelopen dagen zijn er nog veel meer bij gekomen. We kregen veel reacties van dat mensen het nog willen kopen, dus waarschijnlijk wordt het veel last minute werk, maar dat vinden wij niet erg.” Elke keer als er iets binnen komt geeft het het drietal een kik. "Het voelt goed om hiermee bezig te zijn, omdat je weet dat je anderen er blij mee kunt maken. De berichten ertussen zijn soms ook wel grappig, omdat je de context mist, veel onderonsjes zie je daar dan tussen. Ik vind de samenwerking vooral leuk en het enthousiasme van de docenten, die praten er ook veel over. Het is leuk dat we zoiets vrolijks kunnen doen in deze tijd en dat het ook mag van de school.”

Tekst: Henriëtte Meppelink, Hoogeveensche Courant