Lana en Tim in actie op Junior Ambassador Day

11 oktober 2018

Afgelopen vrijdag ontmoetten 185 junior ambassadeurs elkaar in Zwolle. 4TL-leerlingen Lana Smit en Tim Ruuls waren erbij. Zij volgden interactieve workshops en gingen samen met de andere leerlingen, bestuurders, Europarlementariƫr Jan Huitema en Commissaris van de Koning Andries Heidema in discussie.

Onze school is al jaren verbonden aan het programma European Parliament Ambassador School. Het doel hiervan is om de politieke vaardigheden van leerlingen – de toekomstige stemmers – te stimuleren. Leerlingen leren hoe de Europese democratie werkt en ontdekken hoe zij richting kunnen geven aan de toekomst van Europa.

Naar de stembus
De Junior Ambassador Day begon met verschillende workshops, zoals de escaperooms ‘Vluchteling’ en ‘Inburgering’ en levend EU-stratego. Via Virtual Reality namen leerlingen een kijkje in de ‘social bubble’ van Europarlementariër Jan Huitema. Ook maakten ze posters om jongeren naar de stembus te krijgen voor Provinciale en Europese verkiezingen. ’s Middags namen Lana, Tim en alle andere junior ambassadeurs plaats in de Statenzaal van het Overijsselse Provinciehuis. Daar pitchten ze hun ideeën om meer jongeren hun stem te laten uitbrengen. Van een Netflix-serie over het belang van democratie tot gratis koekjes bij het uitbrengen van een stem; genoeg inspiratie voor de politici.

Meer weten over het programma European Parliament Ambassador School? Bekijk de website.


Junior ambassadeurs Tim en Lana.