Leerlingen RvEC adviseren Noorder Dierenpark

13 december 2013

Een speciale app ontwikkelen voor het Noorder Dierenpark in Emmen en overal in de dierentuin pilaren plaatsen met tablets waarop je kunt lezen over de dieren die je ziet. Als het aan Marianne, Roy, Gijs en Gabriella uit 3 atheneum van het Roelof van Echten College ligt, is het binnenkort realiteit. Ze denken daarmee de dierentuin attractiever te maken voor alle doelgroepen.

Het Noorder Dierenpark in Emmen is bezig met een grote verhuizing. In fases verlaten steeds meer dieren het oude park, met als gevolg dat de oude locatie langzaam leeg loopt. Om ervoor te zorgen dat ook die locatie aantrekkelijk blijft voor bezoekers, riep het dierenpark de hulp in van vier Technasium scholen in Drenthe. Aan de scholieren de schone taak een origineel idee te bedenken voor een ontdekkingsreis door het park en daarmee de attractieve waarde van de dierentuin te vergroten.

Realistisch en uitvoerbaar

Afgelopen week presenteerden de scholieren hun adviesrapport aan Wybo Walstra en Annebet Nijburg van het Noorder Dierenpark. Die bleken onder de indruk van alle adviezen, maar het advies van team RvEC stond met stip op 1. “Het adviesrapport is uitstekend. In het idee is goed rekening gehouden met de inrichting van het park en wordt de attractieve waarde versterkt. Als de kosten ervan realistisch zijn, is het ook nog eens een idee dat uitvoerbaar is. Daarnaast is het ook bruikbaar in het nieuwe park.”

Technasium

De opdracht voor het Noorder Dierenpark is een mooi voorbeeld van het Technasium-onderwijs. Havo en vwo leerlingen kunnen deze stroom al vanaf de brugklas volgen op het Roelof  van Echten College.  Docent Lia Barendregt: “Het Technasium koppelt denken aan doen. Via opdrachten uit de praktijk ontwikkelen ze de kennis en vaardigheden die ze nodig zijn voor het vervolgonderwijs en worden ze enthousiast gemaakt een vervolg richting de bèta en techniek. De leerling zit daarbij zelf achter het stuur en wordt actief betrokken bij het leerproces.  Leren door te doen, daar draait het om op het Technasium.”