Leerlingen RvEC bezoeken 15e Kunstcarrousel

17 februari 2014

Alle derde klassers van het Roelof van Echten College hebben maandag 17 februari meegedaan aan de vijftiende editie van Kunstcarrousel, een educatief project om jongeren wegwijs te maken in het kunst- en cultuuraanbod van Hoogeveen. Op verschillende locaties in Hoogeveen deden de scholieren mee aan leuke workshops en bezochten ze spectaculaire voorstellingen.

Kunstcarrousel is een samenwerkingsproject tussen alle scholen voor voortgezet onderwijs en alle culturele instellingen binnen de gemeente. Het is bedoeld voor derdejaars leerlingen die de tweede fase van het voortgezet onderwijs ingaan. In dat jaar krijgen ze te maken met het vak culturele en kunstzinnige vorming (CKV). Via de Kunstcarrousel maken leerlingen kennis met de veelzijdige wereld van kunst en cultuur.

Workshops
Ook dit jaar was het aanbod weer zeer gevarieerd. Zo woonden de leerlingen een theatervoorstelling bij met onder meer een spectaculaire touwtje-spring-act van DDF Crew en een optreden van Chantal de Boer, een hiphop danseres van het TV-programma So you think you can dance. Kunstcarrousel bestaat vooral ook uit zelf doen. Leerlingen konden meedoen aan een groot aanbod workshops. Zo konden ze leren rappen, mode ontwerpen, breakdancen of leerden ze een stopmotion animatie maken. Maar ook meedoen aan een improvisatieworkshop, een cursus verhalen vertellen of fotografie behoorde tot de mogelijkheden. Kortom, keuze te over.

Bekijk hier een foto-impressie van de vijftiende editie van Kunstcarrousel.