Leerlingen RvEC in jury Fuchsia verkiezing PricoH

14 september 2015

Voldoende water en voedingsstoffen, maar vooral liefde en aandacht. Dat is ervoor nodig om een prachtige Fuchsia te kweken. De 2400 leerlingen van de christelijke basisscholen van PricoH weten er alles vanaf. In het voorjaar kregen ze een stekje uitgereikt en vandaag kwamen de zestien mooiste exemplaren en hun verzorgers naar het Roelof van Echten College om te horen wie de mooiste Fuchsia van Hoogeveen heeft gekweekt.

De hele zomer hebben de leerlingen hun plant goed verzorgd. “Ze kregen de Fuchsia in mei ter ere van de 2400e leerling voor onze PricoH-scholen”, vertelt Arend Eilander, directeur/bestuurder van PricoH. “De opdracht daarbij was om de bloem zo goed mogelijk te verzorgen, want van iedere school gingen de twee mooiste bloemen naar de uitverkiezing van vandaag.” Mike Buijs, docent Groen van het RvEC, is onder de indruk “Ze zijn stuk voor stuk schitterend geworden”, zegt Buijs voorafgaan aan de prijsuitreiking. “Mijn complimenten, jullie hebben ze uitstekend verzorgd.”

Handen in de aarde
Zoals met iedere uitverkiezing kan er maar één winnaar zijn. Buijs: “Speciaal voor de gelegenheid hebben we een deskundige jury samengesteld, bestaande uit leerlingen Groen van onze school. Zij weten inmiddels alles van de Fuchsia en gaan zo goed naar jullie planten kijken. Daarbij kijken we onder meer naar hoeveel bloemen erin zitten en naar de vorm van de plant. Ondertussen mogen jullie even lekker met de handen in de aarde om een nieuw stekje van de Fuchsia te poten. Na afloop mag je die mee naar huis, want jullie hebben allemaal laten zien dat ze bij jullie in goede handen zijn.”

Met de stekjes vers gepot en de handen weer schoon, komt de jury uit beraad. De leerlingen met de mooiste Fuchsia’s zijn  Jolijn de Lange van De Morgenster (3e), Rafael Ruisch van ’t Kofschip (2e) en winnaar Delano Laturake van De Weidebloem. Naast eeuwige roem kregen de winnaars een mooie ‘groene’ prijs.