Leerlingen RvEC lopen stage bij Promens Care

4 februari 2014

Negen leerlingen uit klas 4 van locatie Park Dwingeland van het Roelof van Echten College zijn deze week gestart met een korte stage bij Promens Care in Zuidwolde. De scholieren gaan samen met de begeleiders van Promens Care een activiteit bedenken en uitvoeren voor bewoners met een verstandelijke beperking.

“We zijn er nu een keertje geweest”, vertellen leerlingen Marjan Strijker (foto links) en Lisa Warmels. Marjan: “We hebben een rondleiding gekregen en een aantal opdrachten voor school gemaakt die over Promens Care gingen. Ook hebben we alvast kennisgemaakt met een aantal bewoners. Het zijn heel vrolijke mensen.”
Lisa: “Komende zondag gaan we er weer naar toe. Dan gaan we met een aantal bewoners cakejes bakken. Die activiteit hebben we zelf bedacht. Aan de bewoners hebben we gevraagd wie het leuk vond om met ons mee te doen. Na afloop van de stage gaan we nog evalueren.”

Waardevol
Docent Hilbrand Bodewits is enthousiast over de samenwerking met Promens Care. “Het is voor het eerst dat we de stage bij Promens Care aanbieden, maar wat ons betreft is het nu al voor herhaling vatbaar. Leerlingen in klas 4 maken aan het eind van het jaar de overstap naar het vervolgonderwijs. Het is dan heel leerzaam en waardevol om eens mee te lopen in de beroepspraktijk. Dit jaar draaien we nog met een klein groepje, maar als het goed bevalt willen we volgend jaar proberen de stage uit te breiden naar een grotere groep.”

Ook Lisa en Marjan vinden het voor herhaling vatbaar. Lisa: “Hoewel ik de opleiding voor onderwijsassistent ga doen, vind ik het wel interessant om eens mee te kijken.” Marjan: “Dat geldt voor mij ook, want ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik heb al wel eens een snuffelstage gedaan bij een zorgboerderij, maar dit is toch anders. Ik moet er nog over nadenken. Maar zondag gaan we eerst gezellig cakejes bakken.”