Leerlingen RvEC reizen af naar Italië

8 maart 2016

Het is ieder jaar weer een groot avontuur voor onze leerlingen van het vmbo en praktijkonderwijs. Tijdens de uitwisseling met onze partnerschool in Ladispoli verblijven onze scholieren een week bij een Italiaans gastgezin en maken ze uitgebreid kennis met hun leeftijdsgenoten en de Italiaanse way of life.

Ook dit jaar durven weer een aantal leerlingen van klas 2 het aan om mee te doen met een uitwisseling met Italiaanse leerlingen. 25 leerlingen van locatie Griendtsveenweg en Nicolaas Beetsstraat verblijven de komende tijd in Ladispoli, een stad te vergelijken met Hoogeveen. De leerlingen gaan in twee groepen na elkaar, naar Italië. De eerste groep leerlingen is vandaag vertrokken en de week daarop de volgende groep.

Volg ze via hun blog
Na de reisdag volgen er verschillende activiteiten en excursies. De leerlingen maken eerst kennis met de families van hun gastgezin. De volgende dag staat in het teken van kennismaking met de school en haar leerlingen. In de dagen daarna volgt onder meer een bezoek aan het Vaticaan en het Colosseum. De paus heeft 2016 uitgeroepen tot een heilig jaar. Een bijzonderheid is dan dat Porta Santa, de Heilige Deur, voor het laatste in 2000 geopend, open wordt gesteld. Verder zullen alle plaatselijke highlights bezicht worden zoals Piazza Navona, Trastevere, de Trevi-fontein, Cerveteri, Ostia Antica en Ponto Siste.

De belevenissen van de leerlingen zijn te  volgen op de blog: www.roelof2016.blogspot.com