Leerlingen RvEC verzorgen Chinese middag voor Jannes van der Sleedenhuis

19 april 2016

De bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Eisenhowerstraat, waanden zich voor heel even in China. Het Jannes van der Sleedenhuis organiseerde met behulp van vrijwilligers en leerlingen van het Roelof van Echten College een Chinees/Indische middag voor de bewoners. Gekleed in Chinese jurkjes en bijpassende hoedjes verschenen de scholieren van het RvEC op het toneel.

De leerlingen van het Roelof van Echten College zijn inmiddels bekende gezichten in het Jannes van der Sleedenhuis. Ze helpen regelmatig bij activiteiten die het verzorgingshuis organiseert voor haar bewoners. Ook tijdens de Chinees/Indische middag staken ze de handen uit de mouwen. Ze hielpen bij het decoreren van de recreatiezaal en het dekken van de tafels. Daarna snel omkleden om de bewoners geheel in Chinese stijl te verwelkomen met een borreltje. De middag werd afgesloten met een gezellig en overheerlijk Chinees/Indisch buffet.

Sociale interactie tussen jong en oud
Activiteitenbegeleider Sandra Sleeuwenhoek is enthousiast over de samenwerking. De sociale interactie tussen oudere en jongere is mooi om te zien. Er ontstaan leuke gesprekken en het is goed om te zien hoe de leerlingen onze bewoners ondersteunen. Je merkt ook dat de ouderen het op prijs stellen dat er jongeren zijn om samen een leuke middag te hebben.”

“Ook voor onze leerlingen is het een bijzondere activiteit”, vult docent Manon Nieuwenhuis aan. “Ze leren om zich goed voor te bereiden en de verantwoordelijkheid voor de activiteit te dragen. Ook werken ze aan hun sociale vaardigheden en ontdekken hoe het is om later in de zorg te werken. Dergelijke opdrachten helpen leerlingen om een weloverwogen keuze te maken voor een vervolgopleiding. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.”