Leerlingen in promofilm Rijksmuseum

13 juni 2014

Elf leerlingen van het Roelof van Echten College figureren in een promotiefilm van het Rijksmuseum. In de film worden scholieren uitgenodigd voor ‘De Witt of Oranje’, een spectaculaire rockopera in theater Bellevue voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De voorstelling is gekoppeld aan een rondleiding door het Rijksmuseum.

In ‘De Witt of Oranje’ worden leerlingen via de rockopera meegenomen naar het rampjaar 1672. De dodelijke strijd tussen Willem III en de gebroeders De Witt komt heel dichtbij. Toptalenten uit de muziek- en theaterwereld spelen samen onder regie van Mirjam Koen, singer-songwriter Lavalu, pop-rock band Susies Haarlok, en een 12-stemmig koor. De aansluitende rondleiding in het museum voert de scholieren langs de historische topstukken uit de Gouden Eeuw.

De Witt of Oranje
In maart bezocht een groep leerlingen van locatie Griendtsveenweg het Rijksmuseum. Elf leerlingen mochten figureren in de promotiefilm. Een speciale filmploeg van het museum filmde een acteur en een aantal muzikanten uit de rockopera die iets vertellen over de  nieuwe rockopera. Bekijk de film hieronder.