Leerlingen maken voorlichtingsfilm Bentinckspark

18 november 2015

Een school kan zich geen betere ambassadeurs wensen dan haar eigen leerlingen. Dat bleek maar weer eens toen vijf leerlingen van het Roelof van Echten College een voorlichtingsfilm maakten over hun eigen locatie Bentinckspark. Joy Landsman, Luuk Lindeboom, Bart Benjamins, Michel Otten en Steven Bisschop geven op professionele wijze de kijker een rondleiding door hun nieuwe school.

De leerlingen maakten de film in het kader van de HBO-module ‘Presenteren’, die leerlingen in 5 havo volgen. In groepjes vormen de scholieren een fictief reclamebureau dat een campagne maakt voor het RvEC. De scholieren verdiepen zich in de schoolorganisatie en vertalen dit in een aantrekkelijke presentatie aan hun opdrachtgever. Allerlei vaardigheden komen daarbij kijken zoals vergaderen, samenwerken en leren wat nodig is om een professionele presentatie te verzorgen.
 
Goed voorbereid naar het hbo
“Met deze module bereiden we leerlingen voor op het hbo”, legt Eite Kolthoff uit, docent Nederlands op het RvEC. “In de praktijk zien we dat de overstap voor sommige leerlingen best moeilijk is. Er wordt veel van studenten gevraagd als het gaat om hun zelfstandigheid en samen kunnen werken met anderen. Om die reden heeft het RvEC in samenwerking met Hogeschool Stenden twee hbo-modules geïmporteerd in 5havo. De andere module is ‘zakelijk schrijven’, waarbij leerlingen een rapport leren schrijven volgens de richtlijnen op het hbo. Zo wennen ze alvast aan de werkwijze op het hbo.”
 
Filmpje voor groep 8
Het Roelof van Echten College heeft de film inmiddels gepubliceerd op de website van de school. “De makers hebben zich goed verdiept in de school en zich verplaatst in de leerling in groep 8”, reageert Martin Wering enthousiast, communicatiemedewerker van de school. “Met het filmpje beantwoorden ze vragen, die veel nieuwe leerlingen hebben. Hoe zit de school in elkaar, waar zet je je fiets neer, hoe werken de kluisjes, en welke broodjes zijn er in de kantine te krijgen? Het is een prachtig filmpje geworden. Ik hoop voor de makers dat het veel bekeken gaat worden.”