Leerlingen ontdekken beroepen

19 december 2018

Wat wil je later worden? En welke opleiding en vaardigheden heb je daarvoor nodig? Op jonge leeftijd is het best moeilijk om een keuze te maken. Daarom schenken we veel aandacht aan loopbaanbegeleiding. Tijdens de JetNet Career Day en de Beroepen Doedag maakten leerlingen kennis met allerlei beroepen.

Veel leerlingen maken binnenkort een belangrijke keuze. Bijvoorbeeld omdat ze in het examenjaar zitten en na het bezoeken van open dagen een keuze voor vervolgonderwijs maken. Of onderbouwleerlingen die hun leerroute of profiel voor de bovenbouw gaan kiezen. Op het RvEC begeleiden we iedere leerling intensief bij het maken van keuzes. Samen ontdekken we welke beroepen en opleidingen het beste bij zijn of haar interesses en talenten passen.

JetNet Career Day
4havo- en 5vwo-leerlingen met een interesse in wetenschap en technologie hebben een bezoek gebracht aan de JetNet Career Day. Een ideale plek om kennis te maken met beroepen en bedrijven in de wereld van technologie. Een leerling legt uit: “Er waren allerlei interessante workshops, van bruggen en dijken bouwen tot onderzoeken hoe verschillende aardlagen zijn opgebouwd en hoe gas wordt gewonnen. Ik vond het heel leuk om zo zelf te ervaren wat technologie is, welke beroepen er allemaal zijn en wat mij leuk lijkt om te doen.”

Beroepen Doedag
Tweedejaars vmbo-leerlingen zijn naar de Beroepen Doedag geweest. In de Evenementenhal in Hardenberg maakten in totaal 2.500 leerlingen van 25 scholen kennis met drie beroepen naar keuze. “Dat was erg leuk! Ik weet nu meer over het beroep en ga nadenken of het werk iets voor mij is. Ik denk het wel, hoor!”, zei een enthousiaste leerling.

Kijk voor meer informatie op jet-net.nl en www.beroependoedag.nl.