Leerlingen ontwerpen website en app voor fototentoonstelling

26 juni 2018

Vierdejaars technasiumleerlingen zijn door Fotogroep Hoogeveen uitgedaagd om een papieren catalogus in een moderner jasje te steken. Het resultaat: een website en een app! Na weken hard werken zijn de leerlingen én de opdrachtgever erg tevreden.

De vierdejaars hebben hiermee een grote keuzeopdracht afgerond. In de tweede helft van het vierde leerjaar moeten de leerlingen zelf op zoek naar een opdrachtgever. Met hem of haar bespreken en beschrijven ze de opdracht. En daarna, aan de slag!

Nieuw ontwerp
De technasiumleerlingen namen contact op met de Fotogroep Hoogeveen. Deze groep organiseert in november 2019 een regionale fototentoonstelling: de Fotomanifestatie Drenthe en Vechtdal. Bezoekers van deze tentoonstelling kregen bij voorgaande edities een papieren catalogus. Dat kan anders, vond de organisatie. Daarom is aan de technasiumleerlingen gevraagd om een meer eigentijdse vorm te bedenken. Een belangrijke voorwaarde was dat alle gegevens uit de papieren catalogus ook beschikbaar zijn in het nieuwe ontwerp.

Van papier naar digitaal
Vrijdag presenteerde de leerlingen hun producten: een website en een app. De voorzitter van de fotogroep was onder de indruk en heeft beloofd dat ze gebruik gaat maken van deze middelen. De leerlingen mogen helpen met de verdere ontwikkeling en zijn uitgenodigd om tijdens de opening van de tentoonstelling aanwezig te zijn.