Leerlingen overtuigen in Drents jeugddebat

2 november 2017

Dinsdag hebben elf leerlingen uit 4mavo, 4havo en 4vwo deelgenomen aan het Provinciaal Jeugddebat Drenthe. In de Statenzaal maakten zij een overtuigende indruk.

De leerlingen hebben dinsdag in vier commissies voorstellen gedaan om ervoor te zorgen dat Drenthe een leefbare provincie blijft. Vooral in de presentatie van die voorstellen, maar ook in de debatten hebben onze leerlingen een glansrijke rol gespeeld. Het was soms best lastig om de zenuwen onder controle te houden, maar durf en enthousiasme hebben de hoofdrol gespeeld.

Complimenten
Jezelf presenteren in de zaal van de Provinciale Staten is een ervaring die je altijd bij blijft. Jeffrey Oldewenning, Lisanne Fikkert, Lily van Breugel, Ruben Westerbrink, Nienke Annen, Bryan Brouwer, Aron Meekhof, Dave Mulderij, Jonah Bisschop, Wieke Boer en Renate de Vries hebben dit heel goed gedaan. De meest opvallende leerlingen verdienen twee trainingsweekenden in Utrecht bij het NJR en mogen volgend jaar deelnemen aan een debat in de Tweede Kamer met diverse ministers. Lily, Nienke, Wieke en Ruben, van harte gefeliciteerd! Jeffrey en Wieke, lid van de commissie vrouw en politiek, zijn door de Provinciale Statenleden benoemd tot ambassadeur van de werkgroep die de rol van de vrouw in de politiek wil bevorderen. Wat een geweldig compliment!

Kijk voor meer informatie op www.jeugddebat.nl