Maarten Oomes (4V2) wint Prinses Christina Concours

14 april 2014

Maarten Oomes, leerling uit klas 4V2, heeft zondag 13 april de nationale finale van het Prinses Christina Concours gewonnen. In het Lucent Danstheater in Den Haag was Maarten een van de acht finalisten. Op zijn gitaar overtuigde hij de jury met de nummers Tango en Skai van Roland Dyens en Asturias van Isaac Albeniz.

Alleen het bereiken van de finale was al een knappe prestatie. Ruim 500 jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar deden de afgelopen maanden mee aan de regionale voorrondes van het concours. Met het winnen van de finale kan Maarten rekenen op een aantal mooie prijzen. Zo krijgt hij een internationale Masterclass bij een bekende musicus naar keuze, wordt er een concertopname gemaakt door Omroep Max voor een uitzending op Radio 4, krijgt hij twee concertabonnementen voor het seizoen 2014-2015 en een masterclass internationaal protocol, etiquette en non-verbale communicatie.

Talent ontwikkelen
Het Prinses Christina Concours wil dat jongeren in Nederland kennismaken met (klassieke) muziek en worden gestimuleerd om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen. Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek ongeveer 500 deelnemers. Zij ontmoeten en inspireren elkaar tijdens regionale voorronden die plaatsvinden op verschillende locaties in het land.

Het optreden van Maarten verschijnt binnenkort ook op Youtube.

Foto: Prinses Christina Concours