Medewerkers Eduwiek openen officieus personeelskamer

10 november 2016

Ruim zestig toekomstige medewerkers van RENN4, Ambiq en het Roelof van Echten College kwamen woensdagavond 9 november naar de Voltastraat voor de eerste personeelsbijeenkomst in Eduwiek. Daarmee openden ze officieus hun gezamenlijke personeelskamer. Ook buurtbewoners kregen deze avond de gelegenheid om de school te bekijken.

De verfblikken staan nog  uitgestald, het bouwstof is prominent aanwezig en het ontbreekt nog aan meubilair. Dat mag de pret echter niet drukken voor de toekomstige gebruikers van Eduwiek. In wat straks hun personeelskamer is, blikken zij vooruit op de ingebruikname van hun nieuwe school. Na jaren van intensief samenwerken en plannen voorbereiden zien zij hun unieke onderwijsconcept gestalte krijgen in een prachtige, moderne school. Ondertussen worden zo’n vijftig buurtbewoners rondgeleid en kunnen zij hun laatste vragen stellen aan de projectleiders.

Samen waar het kan, apart als het moet
De nieuwbouw bevindt zich in de afrondende fase. Begin december wordt het gebouw opgeleverd en vanaf januari 2017 biedt de school onderdak aan het praktijkonderwijs en vmbo van het RvEC en de leerlingen van De Atlas en De Windroos van RENN4. Ook jongeren van het naastgelegen Ambiq volgen hun lessen op Eduwiek. De partners werken volgens één onderwijsconcept en hebben alle kennis en expertise gebundeld in een Expertisecentrum. Daarmee wordt het totale aanbod aan onderwijs en begeleiding beschikbaar voor alle leerlingen, waardoor combinaties van onderwijs mogelijk zijn. Iedere school heeft daarbij zijn eigen plek in het gebouw, met in het hart moderne voorzieningen voor gezamenlijk gebruik zoals een professionele grootkeuken, een simulatie woonhuis en diverse praktijklokalen.

Op zaterdag 4 februari organiseert Eduwiek een open huis voor publiek.