Melissa Weijer ontwerpt kerstkaart RvEC

8 december 2015

Er zitten heel wat uurtjes werk in, maar het resultaat is even kleurrijk als overweldigend. Melissa Weijer, leerling van het praktijkonderwijs van het Roelof van Echten College, heeft dit jaar de kerstkaart ontworpen die de school verstuurt aan medewerkers en relaties. Dinsdagmorgen 8 december kreeg ze haar kaart ingelijst uitgereikt van juryvoorzitter Wim Wennink.

Het is inmiddels een traditie geworden. Ieder jaar vraagt het Roelof van Echten College aan leerlingen om een kerstkaart te ontwerpen. Uit de tientallen inzendingen wordt het winnende ontwerp gekozen. De kaart wordt daadwerkelijk in productie genomen en valt bij zo’n 650 ontvangers op de deurmat. Juryvoorzitter Wim Wennink verraste de ontwerpster dinsdagochtend in de klas. “De keuze dit jaar was ontzettend moeilijk. Uit tientallen ontwerpen hebben we uiteindelijk jouw kaart gekozen. De prachtige kleuren laten wat ons betreft zien dat iedereen er mag zijn, een gedachte die helemaal bij de kerst past. De kaart straalt warmte en vrolijkheid uit en dat gevoel willen we graag doorgeven aan de ontvangers.”

Melissa ontving een ingelijste kaart met een persoonlijke boodschap van directeur/bestuurder Albert Weishaupt. “Bedankt voor je ontwerp, Melissa. We zijn ontzettend trots dat we deze mooie kaart mogen versturen”, staat op de kaart geschreven. Daarnaast mag Melissa met iemand een avondje heerlijk naar de bioscoop.