Modeshow ‘Music meets Fashion’ daverend succes

4 april 2014

Het was voor de tweedejaars studenten van het Alfa-college en leerlingen van het Roelof van Echten College het hoogtepunt van het jaar. Onder luid applaus zetten ze woensdag 2 april voet op de catwalk van Theater de Tamboer. De modeshow ‘Music meets Fashion’ was een groot spektakel en daverend succes!

Ook dit jaar kwamen honderden bezoekers op de modeshow af. De studenten en leerlingen presenteerden de nieuwste trends van verschillende kledingzaken. Van sportkleding tot badmode en van casual tot bruidsjurken. Onder begeleiding van knallende beats, applaus en gejuich lieten de scholieren zien wat onder andere Mrs. Jones, Intersport Jan Bols, Herqua Sport, Okay, Gerans, Bloom, Hema en Roan Meppel dit voorjaar in de collectie hebben.

Zelfgemaakte creaties
Uniek is dat de organisatie van deze show geheel in handen ligt van de leerlingen en studenten. Voorbereidingen als kaart verkoop, regelen van sponsoren, pr, het decor en regelen van facilitaire voorzieningen werden getroffen. Er waren ongeveer 100 scholieren bij betrokken, waarvan 80 op de catwalk te zien waren. De leerlingen Mode hadden ook een kledingstuk ontworpen dat bij het thema aansloot. Onder andere Flower power, gipsy-stijl en de jaren 50 kwamen voorbij. Het showen van de zelfgemaakte creaties en nieuwste trend werd afgewisseld met live muziek en zang.   

Samenwerking
Bij de modeshow zijn verschillende opleidingen betrokken. De opleiding Haar- en Schoonheidsverzorging zorgde dat de modellen er tiptop uitzagen en de derdejaars studenten Bouw verzorgden de trap van de catwalk en de opbouw van het decor. Daarnaast maakten en serveerden studenten Brood & Banket en Horeca de maaltijden en versnaperingen. De prachtige bloemstukken en aankleding van de catwalk is gedaan door leerlingen van AOC Terra.

Ook het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van de modeshow. Naast eerder genoemde modebedrijven zorgde Albert Heijn Offerein als hoofdsponsor dat het de scholieren achter de schermen aan niets ontbrak en de koffie en thee werd gesponsord door Van ’t Hooge en de Hema.

Bekijk hier meer foto's van de modeshow