Nieuw: sportklassen voor vmbo

6 februari 2018

Vmbo-leerlingen die sporten erg leuk vinden of later in de wereld van sport en bewegen willen werken, kunnen vanaf volgend schooljaar extra sport volgen. Op locatie Bentinckspark kunnen leerlingen hier al enkele jaren voor kiezen. In het komende schooljaar kunnen ook de vmbo-leerlingen op locatie Eduwiek extra sportlessen volgen.

Alle eerstejaars vmbo-leerlingen hebben vier uren sport per week. Kiest een leerling voor de sportklas, dan krijgt hij in totaal zes uren sport. 

Uitdagende lessen
In de sportlessen komen allerlei basisonderdelen, zoals volleybal, trampolinespringen en dans, aan bod. Daarnaast komen er nieuwe, uitdagende activiteiten bij. Denk aan klimmen, boksen en schermen. Tijdens de sportlessen ligt de nadruk niet alleen op het sporten zelf. Leerlingen gaan ook zelf in een groepje een les verzorgen of een toernooi organiseren. Zo sporten ze niet alleen zelf, maar zijn ze ook regelmatig scheidsrechter, coach of hulpverlener.
 
Talent ontwikkelen
Het RvEC biedt meer aan sportieve toptalenten. Zij krijgen de kans om hun talent te combineren met school. In ons toptalentenprogramma kunnen leerlingen profiteren van extra faciliteiten, zoals uitstel van huiswerk of toetsen, incidentele roosteraanpassingen of verlofregelingen. Dat is hard werken, want leerlingen moeten voldoende presteren in de klas. We werken samen met PEC Zwolle en HZVV voor de voetbaltalenten en met Olhaco voor de volleybaltalenten. Hun trainers geven de talentvolle leerlingen al voor 9.00 uur les. Een sportief begin van de schooldag!