Nieuwbouw Bentinckspark bereikt hoogste punt

19 december 2013

De werknemers van Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) die bouwen aan de school van het Roelof van Echten College in het Bentinckspark konden donderdag 19 december de broodtrommel thuis laten. Tijdens de lunch werden ze getrakteerd op een heerlijk warm buffet en de nodige Drentse lekkernijen.

Reden hiervoor is dat de nieuwbouwschool vandaag het hoogste punt heeft bereikt. Daarmee is de volgende mijlpaal bereikt op weg naar de nieuwe school in het Bentinckspark. Albert Weishaupt, algemeen directeur/bestuurder van het RvEC, is deze ochtend samen met een aantal docenten naar de bouwplaats gekomen om de bouwers te bedanken. “Het is voor ons een bijzondere gewaarwording om dagelijks langs de bouwplaats te rijden en je nieuwe school te zien groeien. Het is ongelooflijk hoe snel het is gegaan. Aan het begin van het schooljaar lag er alleen een fundering en een paar maanden later hebben we het hoogste punt bereikt. We zijn blij met deze voortvarendheid. De bouw ligt mooi op schema en we wensen jullie dan ook een voorspoedig voortzetting toe in 2014.”


 

Unieke plek
Komende zomer moet het gebouw voor de ruim 1100 scholieren van mavo, havo en vwo gereed zijn. Weishaupt: “De nieuwe school, maar ook de omliggende (sport)voorzieningen zijn een belangrijke impuls voor ons onderwijs. Leerlingen krijgen straks les in een inspirerend schoolgebouw met alle moderne faciliteiten, waaronder een collegezaal, open leercentrum, een Technasium-lab. In de nieuwe school worden leerlingen geprikkeld om zichzelf te ontwikkelen en de kennis en vaardigheden op te doen die ze straks nodig hebben in het vervolgonderwijs. Daarnaast biedt het Bentinckspark volop kansen voor leerlingen die sport en studie willen combineren. We kunnen niet wachten tot we daar onze lessen mogen geven.”