Nieuwbouw Bentinckspark nadert oplevering

10 juni 2014

De nieuwbouw van onze school voor mavo, havo en vwo in het Bentinckspark verloopt nog altijd prima. Op onze website houden we gedurende de bouw een foto-album bij.

De nieuwe school voor mavo, havo en vwo is ingedeeld in clusters. Vakken die verband met elkaar houden worden bij elkaar gesitueerd en krijgen hun eigen indeling en de faciliteiten die passen bij het onderwijs dat daar wordt gegeven. Zo ontstaat een cluster Sport, Moderne Vreemde Talen, Maatschappij, Exact en Kunst. Door de clusterindeling wordt vernieuwing in de lesstof gemakkelijker gemaakt en ook vakoverstijgende projecten kunnen eenvoudiger worden aangeboden. Elk cluster krijgt z’n eigen karakteristieke kleur. Zo weten gebruikers straks precies in welk cluster ze zich bevinden.

Update 10 juni
Terwijl op de Julianastraat de verhuisdozen alvast worden ingepakt, ligt de focus in de nieuwbouw in het Bentinckspark op de details. Ongeveer een maand voor de oplevering wordt onder andere het sanitair geplaatst, lampen worden opgehangen en de lokalen krijgen hun deuren. Buitenom de school wordt nog steeds gewerkt aan de terreininrichting. De gemeente is naast de school ook al begonnen met de aanleg van de atletiekbaan. Alles ligt perfect op schema.

Bekijk hier een foto-impressie van de bouw