Nieuwe huisstijl voor RvEC

7 januari 2014

Een moderne en frisse start van 2014 voor het Roelof van Echten College. Met ingang van dinsdag 7 januari hebben we een nieuwe huisstijl. Dat betekent een nieuw logo, andere kleuren en een vernieuwde website. Passend bij het RvEC van 2014!

Naast het logo en de website is de nieuwe huisstijl ook terug te zien in het briefpapier, de vlaggen en in de toekomst in de nieuwe gebouwen. En daar waren we aan toe. Het huidige logo en de huisstijl stammen uit 2001, toen onze school net gefuseerd is tot het Roelof van Echten College. In de tussentijd is er veel veranderd. Zo heeft ons onderwijs zich enorm ontwikkeld en bouwen we twee prachtige nieuwe scholen. Dat alles vraagt om een bijpassende uitstraling, een uiterlijk dat aansluit bij het RvEC van vandaag.

Betekenis
In het nieuwe logo verbinden we onze naam aan onze christelijke identiteit en aan onze belangrijkste missie. De dubbele C weerspiegelt niet alleen onze christelijke identiteit, maar laat ook zien dat wij ons ervan bewust zijn dat we een belangrijke schakel zijn in de succesvolle leerloopbaan van onze leerlingen. Dat betekent dat we ons inzetten voor een goede overgang vanuit het basisonderwijs en dat we leerlingen begeleiden naar een passende vervolgopleiding of baan. In de tussentijd willen we een school zijn waar ieder kind zich prettig voelt en de kans krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Dat doen we met eigentijds en modern onderwijs dat leerlingen prikkelt om het beste uit zichzelf te halen.