O&O’ers naar regiofinale Technasium Top Award

6 maart 2014

Donderdagmiddag 6 maart heeft een delegatie van de tweede klas Technasium meegedaan aan de regiofinale van de Technasium Top Award. Deze vond plaats bij op de brandweerkazerne in Meppel.

De afgelopen periode zijn de Technasium-scholieren in de huid gekropen van een Fire Safety Engineer. In opdracht van de brandweer bedachten ze een systeem die bewoners bij een woningbrand meer tijd moet geven om in veiligheid te komen. Negen van de tien dodelijke slachtoffers bij brand vallen in Nederland namelijk bij een woningbrand. En dat moet natuurlijk anders. 

Lampjes bij de deur
De opdracht voor leerlingen was donderdagmiddag om een ontwerp én een werkend prototype te presenteren aan hun opdrachtgever. Diederik Abee, Luc Donker, Frank Fieten en Rink Pieters bedachten dat het goed zou zijn om op de muren, op plinthoogte, lampjes te monteren op de plaats waar de deur zit. Zo weet je waar je naar toe moet als je weinig zicht hebt door rookontwikkeling. Daarnaast vinden ze het verstandig om een geluidssignaal  te installeren op dezelfde plaats, voor het geval het zicht wel erg slecht wordt.

Als hun idee het meest innovatief en haalbaar is, mogen zij op 11 en 12 april naar de landelijke finale in Arnhem.