Online platform met digitale onderwijsgames is live

18 januari 2017

Het RvEC werkt samen met Poolse en Italiaanse scholen aan game based learning. De samenwerking heeft al geleid tot mooie digitale lesmaterialen. Vanaf vandaag zijn deze beschikbaar op een nieuwe website: www.levelcomplete.eu.

In het driejarige Erasmus+-project Level Complete onderzoeken leerkrachten uit Hoogeveen, Trzebinia (Polen) en Rosolini (Italië) vanuit verschillende invalshoeken de mogelijkheden voor leren door middel van (digitale) games in het onderwijs. In november 2015 was er een conferentie om kennis en ervaringen te delen. In de drie scholen is inmiddels al veel gewerkt met de digitale games en zijn deze verder ontwikkeld. 

‘Spelen is leren’, zo luidt de basisgedachte van game based learning. Via spel en simulatie leren tieners vaardigheden die waardevol zijn bij het leren op school. Ook biedt deze vorm van onderwijs veel mogelijkheden voor passend onderwijs. Daarom is er bewust voor gekozen om de website te lanceren in Eduwiek, onze nieuwe school met regulier en speciaal voortgezet onderwijs. Op woensdag 18 januari werd de website van Level Complete tijdens een boeiende bijeenkomst gelanceerd. De oplossing van een online game leidde naar de website van Level Complete.