Paasstukjes maken met de Van der Ploegschool

2 april 2015

Leerlingen van de G.J. van der Ploegschool zijn helemaal in de stemming voor Pasen. Afgelopen week kregen ze bezoek van leerlingen van locatie Griendtsveenweg van het Roelof van Echten College. De middelbare scholieren hadden een leuke workshop in elkaar gezet met het thema Pasen.

De gekleurde vellen papier, glazen potjes en vrolijke bloemetjes liggen verspreid over de tafel. De leerlingen van de Van der Ploegschool gooien vandaag al hun creativiteit in de strijd. Ze kunnen kiezen uit een ruim assortiment aan artikelen om hun paasstukje in elkaar te zetten. Onder deskundige begeleiding van leerlingen van het Roelof van Echten College ontstaan de prachtigste creaties. De potjes worden versierd en voorzien van wat aarde en een vrolijk bloemetje. Een paar kuikentjes en gekleurde paaseieren maken de stukjes helemaal af. Wat zullen de papa’s en mama’s blij verrast geweest zijn toen de kinderen met deze prachtige stukjes thuis kwamen.

Win-win
Zowel de leerlingen van het RvEC als van de Van der Ploeg school kijken terug op een gezellige middag. Ook docent Francie Sprakel is tevreden. “Voor de leerlingen van school voor speciaal onderwijs is het leuk om eens les te krijgen van een aantal nieuwe gezichten. En voor onze leerlingen is het ontzettend leerzaam. Ze leren om zich goed voor te bereiden en de verantwoordelijkheid voor de activiteit te dragen. Ook werken ze aan hun sociale vaardigheden en ontdekken hoe het is om later in het onderwijs te werken. Onlangs gaven leerlingen van het RvEC ook al rekenlessen op basisschool De Weidebloem.”