Podiumplekken bij Olympic Moves

13 juni 2019

Zo’n tachtig leerlingen plaatsten zich in de regionale finales voor de landelijke finaledag van Olympic Moves: The School Finale. ‘Onze’ jongens en meiden streden daar afgelopen week bij de onderdelen volleybal, streetdance, tennis, veldloop, atletiek en minitrampoline springen om de prijzen. Ze deden het geweldig, want ze veroverden vier podiumplaatsen.

Topsporter Dorian van Rijsselberge en anderen zorgden voor een leuke opening van The School Final. Na enkele optredens was het tijd voor de leerlingen om in actie te komen.

Topprestaties
De RvEC’ers werden tweede van Nederland bij het minitrampoline springen. De overige springteams haalden net geen podiumplek. In het theater van Arnhem was het ook spannend. Daar haalden de streetdancemeiden van Fusion, meiden uit klas 1 tot en met 3, de tweede plek. Heel knap gedaan! In de volleybalhal speelden de eerste- en tweedejaars meiden een mooi toernooi, maar werden op puntensaldo derde in de poule en liepen daardoor de kruisfinales mis. Ondanks een aantal goede overwinningen lukte het de meisjes uit klas 3 en 4 en het jongens schoolteam ook niet om de kruisfinales te halen. Bij het veldlopen haalde het jongens schoolteam de derde plek. Ook het recreatieve tennisteam ging er met een medaille vandoor. Tot en met de laatste wedstrijd hadden zij kans op goud, maar helaas ging de laatste wedstrijd nipt verloren en werd het zilver. De atletiekjongens uit klas 1 en 2 wisselden hele goede onderdelen en mindere onderdelen af tijdens de meerkamp. Uiteindelijk eindigden zij op een mooie zevende plek van de achttien.

Het was weer een geweldige editie van Olympic Moves in Papendal. Op naar volgend jaar!