Praktijkonderwijs haalt reanimatiecertificaat

27 mei 2014

Maar liefst 23 leerlingen van het praktijkonderwijs hebben maandag 26 mei hun reanimatie certificaat uitgereikt gekregen. Volgende week, op vrijdag 6 juni, mogen ze hun geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen tijdens de wereldrecordpoging reanimeren en defibrilleren in het Gelredome.

De wereldrecordpoging is een initiatief van de Hartstichting om aandacht te vragen voor het belang van reanimatieonderwijs op middelbare scholen. In maart startte de Hartstichting een petitie die ervoor moet zorgen dat alle scholen voor voortgezet onderwijs reanimatielessen gaan aanbieden aan hun leerlingen. Op het RvEC heeft het reanimatieonderwijs inmiddels zijn intrede gedaan. Ruim 300 leerlingen van alle locaties haalden het afgelopen schooljaar hun reanimatiecertificaat.

Drie leerlingen van het RvEC vertelden in een speciale campagnefilm uit eigen ervaring waarom het zo belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. De film is terug te zien op de website www.hartstichting.nl/reanimatieonderwijs/petitie. Meer informatie over de wereldrecordpoging vindt u op www.6juni.nl