Praktijkonderwijs laat kinderwensen uitkomen

17 december 2013

Het is dé kerstmarkt onder de kerstmarkten. Vrijdag 13 december tussen 17.00 en 20.00 uur organiseren leerlingen van het praktijkonderwijs van het Roelof van Echten College hun jaarlijkse kerstmarkt aan de Nicolaas Beetstraat 3. Met de opbrengst daarvan willen de leerlingen zoveel mogelijk kinderwensen uit laten komen. Het geld gaat namelijk naar Wensstichting Zalavolbate.

De scholieren van het praktijkonderwijs zijn al weken bezig met de voorbereidingen. Tijdens vakken hout, metaal en groen maken de leerlingen prachtige bloemstukken, kerstaccessoires en wenskaarten. Het resultaat is een sfeervolle kerstmarkt die al jaren een begrip is in Hoogeveen. Naast mooie kerstattributen kopen, kunnen bezoekers ook hun hart ophalen aan overheerlijke snert, hamburgers en andere lekkernijen in het gezellige kasrestaurant. En natuurlijk ontbreken ook de verse oliebollen en warme chocomel niet.

Goed doel

Ook dit jaar gaat de opbrengst van de markt weer naar een goed. De school heeft gekozen voor Wensstichting Zalavolbate. Een prachtig doel, dichtbij huis. Deze stichting ondersteunt kinderen in de provincie Drenthe, die om wat voor reden dan ook, een steuntje in de rug verdienen. Zij laat wensen van kinderen uitkomen die het moeilijk hebben. Op deze manier wordt het kind voor even uit de narigheid getrokken en krijgt het de aandacht die het verdient.