Praktijkonderwijs zorgt voor RealCare Baby's

12 oktober 2018

Sinds kort zijn er twee levensechte babypoppen op het RvEC, zogenaamde RealCare Baby's. In de lessen babyverzorging op het praktijkonderwijs leren jongeren hoe het is om voor een baby te zorgen. Deze week was er een interessante gastles.

Een docent van Eurofysica vertelde de leerlingen uitgebreid over van alles dat met zwangerschap en babyverzorging te maken heeft. Ze vertelde over ongemakken en controles tijdens de zwangerschap en liet leerlingen met een zwangerschapssimulator ervaren hoe het is om zwanger te zijn. Verantwoordelijkheden van toekomstige ouders (wat doe je wel en wat juist niet?), risico's van alcohol- en drugsgebruik tijdens de zwangerschap en do's & don'ts bij pasgeboren baby's kwamen ook aan bod.

Dankzij de interactieve les vol weetjes en ervaringen hebben de leerlingen veel geleerd. De gastdocente had allerlei materialen mee om leerlingen zo veel mogelijk te laten ervaren. Zo was er een zwangerschapsvest, een pop waarbij de invloed van alcohol- en drugsgebruik duidelijk was en een RealCare Baby. Een RealCare Baby is een pop die lijkt op een voldragen, pasgeboren baby en dezelfde reacties en behoeftes heeft. In de lessen babyverzorging verzorgen we een levensecht jongetje en meisje. Met deze poppen kunnen we de werkelijkheid zo goed mogelijk nabootsen.