Respect op school

12 april 2017

Een aantal weken geleden stonden we op locatie Eduwiek stil bij een belangrijk thema: respect. Alle leerlingen in Eduwiek deden mee: het praktijkonderwijs, vmbo, RENN4 De Windroos, RENN4 De Atlas en het asielonderwijs. Eén van de opdrachten was het schrijven van een zakelijke brief met het thema ‘respect binnen de school’. Elvira schreef een inspirerende brief voor heel Eduwiek.

3B3-leerlinge Elvira Tinholt inspireerde ons met de volgende woorden:

Ik vind het mooi dat we samen met De Windroos en De Atlas in één gebouw zitten. Ik vind dat we hierdoor laten zien dat iedereen hetzelfde is en ook zo behandeld moet worden.

Ik merk dat ik me erg stoor aan het feit dat er toch kinderen van De Windroos worden uitgelachen of belachelijk worden gemaakt en vind dat we elkaar daar best op mogen aanspreken als dat gebeurt. Verplaats je eens in een ander en denk na over hoe diegene zich moet voelen als zoiets gebeurt.

Niemand wil uitgelachen worden of belachelijk worden gemaakt toch? Sta op als je het ziet gebeuren en vorm samen één school voor iedereen!

Ik hoop dat mijn brief jullie aan het denken zal zetten en zal leiden tot meer respect voor elkaar.

Elvira verwoordde prachtig wat respect binnen Eduwiek betekent. Ze kreeg een hoog cijfer voor haar werk en legde een mooi verband tussen de verschillende doelgroepen binnen Eduwiek. Als schrijfster van de mooiste brief over respect kreeg Elvira een bioscoopbon van Janneke Blokzijl, antipestcoördinator van het RvEC.