Roosmarijn Drent Youth Ambassador van Zip your Lip

22 februari 2016

Roosmarijn Drent, leerling van het Roelof van Echten, verbleef samen met vijf andere jongeren een week in Zimbabwe. Ze zag daar met eigen ogen dat veel gebieden te maken hebben met een ernstig tekort aan voedsel en dat jongeren er nauwelijks een toekomst hebben. Roosmarijn kreeg hun verhalen te horen en gaat nu aan de slag als Youth Ambassador van Zip Your Lip om hun verhalen door te vertellen.

Zip your Lip is een actie om geld in te zamelen voor kinderen in nood. Als ambassadeur bezoekt Roosmarijn met een Xperiencetour diverse scholen in Nederland en deelt ze tijdens de tour haar eigen ervaringen. “Langs de kant van de weg lopen zoveel mensen urenlang in de brandende zon. Moeders hebben vaak hun kinderen op de arm. Wat heftig!” Met deze en andere verhalen wil zij de Nederlandse jongeren bewustmaken van de armoedeproblematiek in Afrika en hen oproepen om mee te doen aan Zip your Lip.

Actie Zip your Lip 2016
Zip your Lip is al 25 jaar de jongerenactie van World Vision. Ook dit jaar zippen duizenden jongeren door 24 uur lang niets te eten. Het geld wat zij daarmee ophalen gaat naar ondervoedingsprojecten in onder andere Zimbabwe en Ethiopië. World Vision helpt met name jonge kinderen die ernstig ondervoed zijn en behandelt hen tot ze weer op gezond gewicht zijn. Zij bieden niet alleen voeding, maar ook kennis en vaardigheden zodat de gezondheidswerkers en de lokale bevolking zelfstandig verder kunnen. Met elke 45 euro die de jongeren hier in Nederland ophalen, redden zij een kind in hongersnood. (Foto: Roosmarijn Drent)

Roosmarijn is ook te sponsoren! Ga daarvoor naar: zipyourlip.worldvision.nl/profiel/22282/Roosmarijn-Drent