Meld je aan voor de open lesmiddag

Voor leerlingen van groep 8 organiseren we op
woensdag 5 februari van 14.00 uur tot 15.45 uur de open lesmiddag.
Kom je ook? Meld je hier aan.
X

RvEC gooit hoge ogen bij Certamen

25 februari 2016

Leerlingen van het gymnasium van het Roelof van Echten College hebben 25 februari deelgenomen aan het Certamen. Het Certamen is een vertaalwedstrijd Grieks en Latijn voor gymnasiasten uit de drie Noordelijke provincies, in de gaten gehouden door Boreas, de god van de Noordenwind. Tessa Duk uit 5V eindigde op de derde plaats bij de vertaalwedstrijd Grieks.

93 vijfde- en zesdeklassers en 35 docenten waren naar De Lindenborg gekomen voor het Certamen. Na een feestelijke openingsact van het Noord Nederlands Toneel, was het tijd voor de scholieren om aan de slag te gaan.  Voor Grieks moest een pars uit Euripides (“Kinderen van Heracles 407-424) vertaald worden en voor Latijn stond een stuk uit Seneca op het menu (“Suasoriae 6.17). Voldoende voor twee klokuren kraken van hersenen, knagen op pennen, bestuderen van plafondlampen en bladeren in woordenboeken. Na afloop werden de leerlingen getrakteerd op een heerlijke lunch, een workshop Griekse dans en een pubquiz.

Na afloop werden de prijswinnaars bekend gemaakt, waarbij onze leerling Tessa Duk op de derde plaats eindigde voor Grieks. Een knappe prestatie. De winnaars krgen een bronzen beeldje met een boekrol, een stilus en een amfora en in het brons de tekst ‘aere perennius’ gekerfd. De overige deelnemers van team RvEC: Tessa Jutstra 6v, Evelien Dingshoff 6v, Merel Wijers 5v en Shane Dulfer 5v.