RvEC gooit hoge ogen in finale Brandweer Award

28 februari 2020

Onze tweedejaars technasiumleerlingen bogen zich afgelopen periode over een opdracht van de brandweer van de drie noordelijke provincies. De opdracht ging over stalbranden. De leerlingen moesten een ontwerp maken van een innovatieve technische voorziening die stalbranden voorkomt, de schade bij een stalbrand beperkt of stalbranden bestrijdt.

Onze leerlingen bedachten een afsluitsysteem voor de voerbakken, om de stofvorming in de stal met zo’n 80% te verminderen. Het idee zorgt  voor minder verstoppingen in de ventilatiesystemen en tijdens brand is er minder kans op stofexplosies. Ze gooiden er in de Drentse finale hoge ogen mee. Door hun winst in de regiofinale mochten ze hun idee ook pitchen in de finale van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Deze werd gehouden op de boerderij van boerin Agnes uit boer zoekt vrouw. Een prachtige locatie om de oplossingen te presenteren. Ondanks de goede presentatie van onze leerlingen vond de jury het idee van een school uit Drachten net iets beter toepasbaar, maar het Roelof van Echten College is in het noorden weer goed op de kaart gezet!‚Äč

 

De eindpresentaties van dit actuele vraagstuk hebben zelfs het Drentse en landelijke nieuws gehaald, voor de geïnteresseerden hieronder de link naar de nieuwsberichten:

Uitzending Drenthe Nu 12 februari 2020: https://www.youtube.com/watch?v=1fj0WtraeVU&feature=youtu.be

Uitzending NOS journaal (vanaf 13 min): https://www.npostart.nl/nos-journaal/13-02-2020/POW_04505469