RvEC in de prijzen bij JOGG-voetbaltoernooi

7 oktober 2016

Voor leerlingen van klas 1 t/m 3 van het RvEC en RSG Wolfsbos stond deze week in het teken van het JOGG-voetbaltoernooi. Op de velden van VV Hoogeveen en HZVV speelden de meiden 7 tegen 7 en de jongens 11 tegen 11. Team RvEC ging er met veel prijzen vandoor.

Hoewel de overwinning voor de jongens en meiden van klas 1 aan De Groene Driehoek moest worden gelaten, werd de strijd in klas 2 gewonnen door de jongens en meiden van het Roelof van Echten College. Op de laatste dag was het de beurt aan de derdeklassers. Na een zinderende kruisfinale bij de jongens, wordt op beide velden door penalty’s beslist wie de finale mocht voetballen. De strijd voor de derde en vierde plaats ging tussen locatie Julianastraat en RSG Wolfsbos. De finale werd gespeeld door de 2 jongens teams van het RvEC locatie Bentinckspark. Bij de meiden werd de winnaar beslist in een poulewedstrijd, waarbij de dames van locatie Griendtsveenweg met de 1e prijs aan de haal gingen.

Jongeren op gezond gewicht
JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Sinds 2014 is de gemeente Hoogeveen aangesloten bij de landelijke JOGG beweging. Vanuit deze ambitie werkt de gemeente nauw samen met verschillende partners. Met een meerjarige aanpak wil zij kinderen en jongeren bewust van gezonde voeding, vaker water drinken en meer beweging. Op het sportpark zijn tijdens het toernooi meerdere waterpunten ingericht en tussen de wedstrijden door kunnen de sporters hun eigen smoothie maken bij de JOGG-kraam.