RvEC naar Italiaanse zon

5 maart 2014

Vanaf woensdag 5 maart verblijven 21 tweedeklassers een week in een Italiaans gastgezin. Ze nemen deel aan het internationaliseringsproject van Roelof van Echten College met een school in Ladispoli. In de eerste week van april komen 21 Italiaanse leerlingen naar Nederland.

Ladispoli is een Italiaanse stad in de buurt van Rome. De scholieren gaan een leuke, maar drukke week tegemoet. Docent Anneke Reinders: “Overdag ondernemen we samen met de Italiaanse leerlingen diverse activiteiten. De eerste dag staat meestal in het teken van kennismaking. Kennismaking met de Italiaanse uitwisselleerling, met de school én met de burgemeester.”

Vol programma
Ook de rest van de week staat bol van de activiteiten. Op vrijdag staat een bezoek gepland aan de stad Narni. Zaterdag wordt het eerste bezoek gebracht aan de stad Rome. Onder meer een excursie naar het Colosseum en Vaticaanstad staan dan op het programma. De zondag wordt in het gastgezin doorgebracht. Op maandag gaan de scholieren voor de tweede keer naar Rome voor een bezoek aan Castel Sant’Angelo, Piazza Navona, Trevi fontein en de Spaanse Trappen. Dinsdag staat in het teken van de Romeinse oudheid met een reis naar de oude havenstad Ostia en aan Cerveteri.

Volg ons via de blog
“Het belooft een enerverende week te worden”, blikt Reinders vooruit. “Ieder jaar blijkt de uitwisseling weer een bijzonder leerzame ervaring. Scholieren leren om zich uit te drukken in een moderne vreemde taal en ze maken kennis met het leven in een ander land. Omdat ze in gastgezinnen zitten, zijn ze op bepaalde momenten op zichzelf aangewezen en dat is goed voor hun taalontwikkeling, zelfvertrouwen en hun sociaal emotionele vaardigheden. Maar bovenal is het een unieke ervaring die ze nooit meer zullen vergeten.” 

De reisverhalen zijn te volgen via een speciale blog: https://www.roelof2014.blogspot.com