RvEC naar Sicilië voor werkbezoek Game based learning

7 november 2016

Een groep van zes leerlingen en drie docenten bevindt zich deze week op het Italiaanse Sicilië om deel te nemen aan de werkconferentie ‘Level Complete’. Daarin onderzoeken leerkrachten van het Roelof van Echten College en scholen uit Italië en Polen de mogelijkheden voor Game Based Learning, oftewel leren door middel van (digitale) games in het onderwijs.

Level Complete is een uitwisseling gericht op docenten. Het doel van het 3-jarige project is om met elkaar nieuwe mogelijkheden te verkennen, te experimenteren en kennis en ervaringen uit te wisselen. Ieder school doet dat vanuit een eigen expertise. De school in Polen heeft veel ervaring met coöperatief leren, waarbij leerlingen met verschillende vaardigheden samenwerken aan opdrachten en op deze manier zich aan elkaar optrekken. In Italië lopen scholen, mede door de strenge wetgeving, voorop te als gaat om inclusief onderwijs, wat wij in Nederland passend onderwijs noemen. En op het Roelof van Echten College zijn volop bezig met het inzetten van digitale leermiddelen en educatieve apps.

Volg ze via hun blog
Tijdens dit werkbezoek is een prominente rol weggelegd voor de leerlingen. Er zijn twee Junior Ambassadors en twee leerlingen die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bijhouden van de blog, zodat ook het thuisfront kan meeleven. De laatste twee leerlingen maken een presentatie over Hoogeveen, Drenthe en Nederland. Alle leerlingen maken een fotoverslag van de reis, die gebruikt wordt tijdens de presentatie op de afsluitende avond eind november.

De ervaringen van het gezelschap zijn te volgen via een blog: http://levelcomplete2016-2018.blogspot.nl/