RvEC wint Athenespelen 2017

19 mei 2017

Op donderdag 18 en vrijdag 19 mei deden leerlingen uit 4havo/vwo en 5vwo mee met de Athenespelen in Groningen. 32 scholen uit het hele land streden tegen elkaar in tien verschillende sporten. Daarnaast maakten leerlingen kennis met studentenstad Groningen, waar ze over een paar jaar wellicht gaan studeren. Het evenement was een groot succes voor het RvEC, op het gebied van sport én gezelligheid.

Even na acht uur op donderdagochtend vertrekt een bus vol leerlingen en docenten naar Groningen. De docenten moedigen de leerlingen aan om vanaf het begin hun uiterste best te doen, want een goed resultaat in de eerste poulewedstrijden is belangrijk voor het eindklassement. Dat hebben de leerlingen goed begrepen, want na de opening om 10.00 uur schieten onze fanatiekelingen uit de startblokken. Overal worden overwinningen geboekt en al snel is het duidelijk dat ze in elke sport voor een plek bij de eerste zestien mogen spelen. Een goed begin dus! Na een volgende ronde met veel wedstrijden blijkt ’s middags dat we bij veel sporten bij de top acht horen. Na het avondeten gaan we met zijn allen naar het zwembad waar niet-zwemmers Jorn en Thomas in strakke zwemtenues en met prachtige badmutsen de derde plaats behalen.

Tijd voor een feestje
Na de sportieve prestaties is het ’s avonds tijd voor plezier en ontspanning. Op naar de stad, waar het gebouw van Vindicat is afgehuurd en het dak eraf gaat tijdens een miniconcert van Lil’ Kleine. Ook bij terugkomst in het sportcentrum is het nog lang gezellig. In beide sporthallen slapen zo’n vijfhonderd leerlingen en sommigen pakken maar een aantal minuten slaap mee.

Prachtprestaties
‘Wakker worden, wakker worden’, klinkt om 7.00 uur op vrijdagochtend door de speakers. Twee uur later beginnen de wedstrijden weer. Iedereen is moe, maar dat geldt ook voor de andere scholen. De prestaties lijden er niet onder, want onze leerlingen knallen. Zo staan ze in de finales van tennis en volleybal en voetballen zowel de jongens als de meiden om plek drie en vier. Ook in de meerkamp, bij het tafeltennis, de estafette en andere onderdelen leveren ze prachtprestaties.

Kampioen
De spanning neemt toe, na de vele wedstrijden is het tijd voor de prijsuitreiking. “De winnaar van de Athenespelen 2017, met een ruime voorsprong van veertien punten, is… het Roelof van Echten College!” Hoera! Moe, maar erg trots keren de leerlingen en docenten terug naar Hoogeveen. Mét een mooie wisselbeker, die een jaar lang bij ons blijft. Gefeliciteerd leerlingen en begeleiders, jullie hebben een topprestatie geleverd!