RvEC wint Drentse Onderwijsprijs

17 februari 2017

Het RvEC heeft vandaag de Drentse Onderwijsprijs in ontvangst genomen. We hebben deze prijs gewonnen dankzij een prachtig Zorg & Welzijn-project op het vmbo. Als ‘Drents kampioen’ maken we volgende maand kans op de Nationale Onderwijsprijs.

Het RvEC vindt het belangrijk dat leerlingen niet alleen theorie leren, maar ook de praktijk ervaren. Daarom maken vmbo-leerlingen Zorg & Welzijn in en buiten het klaslokaal kennis met het echte werkveld. Bijvoorbeeld door activiteiten in de kinderopvang of ouderenzorg te organiseren. Door de klas naar de maatschappij te brengen en de maatschappij naar de klas te halen, vergroot de motivatie en interesse van de leerlingen om in de toekomst ook iets met zorg en welzijn te doen.

Meerwaarde voor leerling en maatschappij
Gedeputeerde Cees Bijl, de jury van het INOP, cliënten, leerlingen en anderen waren aanwezig op de locatie Eduwiek bij de feestelijke uitreiking. Na een korte rondleiding door het nieuwe schoolgebouw was het tijd voor actie. Zo kreeg de heer Bijl de uitdaging om een leerlinge steunkousen aan te trekken. Anderen leerden hoe zij een baby in bad moeten doen of kregen een miniworkshop knutselen. In de praktijk werd duidelijk dat het Zorg & Welzijn-project een meerwaarde is voor de scholieren én de maatschappij. De gedeputeerde overhandigde de provinciale prijs. Volgende maand hopen we een volgende prijs in de wacht te slepen, als de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam wordt uitgereikt.